BorrianaComarcasDerechoInternacionalPortada

L’Aurora-Grup de Suport inaugura, amb unes jornades de portes obertes, el centre d’estudis i sensibilització a Borriana

L’Aurora-Grup de Suport, entitat no governamental dedicada a la cooperació amb les ONG que formen part de la flota de rescat civil humanitari que operen a la Mediterrània, inaugurarà el seu centre d’estudis i sensibilització amb unes jornades de portes obertes al port de Borriana (la Plana Baixa).

El Centre d’Estudis i Sensibilització al voltant de les migracions i els drets humans, pretén continuar la tasca que des de 2018 porta en marxa cada dia amb les entitats que formen part de la flota de rescat civil humanitari, les quals actuen principalment a la Mediterrània Central. A més de moltes altres organitzacions que aborden la problemàtica des de diferents perspectives i camps. Aquesta experiència ha acumulat moltíssima informació i recursos per compartir amb tots aquelles i aquelles interessats.

Centraran els seus objectius en sensibilitzar a la població més jove amb continguts i eines per a poder combatre els discursos d’odi. Facilitar espais de formació i debat perquè la lluita en favor del respecte dels drets humans siga una prioritat per a la societat civil.

Xerrades i visites guiades

Entre els objectius, hi ha la creació de material audiovisual propi, continguts per a xarxes socials, edició de materials gràfics, informes, jocs, tallers i intervencions artística amb la idea de posar aquestes eines a la disposició de formadors, centres escolars, entitats i públic en general. Per a la creació d’aquest catàleg de propostes comptaran amb el suport de nombroses organitzacions amb les quals treballen diàriament, com les ONG alemanyes Sea WatchSea Eye, passant per la catalana Open Arms o la basca Salvament Marítim Humanitari, entre altres.

A més, han establit aliances amb altres com ara  Solidaritat Internacional del País Valencià o l’editorial navarresa Katakrak, amb la finalitat de crear sinergies i espais de cooperació. Continuen en un treball constant per a bastir ponts amb actors dels moviments socials, polítics i culturals de base, que puguen nodrir la proposta de nous continguts.

Per a inaugurar el calendari d’activitats del centre d’estudis i sensibilització, L’Aurora ha programat unes jornades de portes obertes al port de Borriana. Aquestes tindran lloc els pròxims 16, 17 i 18 de setembre i comptaran amb la participació de nombrosos ponents, visites guiades tant al port com a les embarcacions de rescat, exposicions, projeccions i instal·lació de panells informatius.

La preinscripció tant per a particulars com per a grups o associacions està oberta a la web de l’ONG. L’Aurora anima tota la població a descobrir la seua tasca i la de les entitats que formen part de la flota de rescat civil humanitari.

 

Web d’Aurora-Grup de Suport

Reacciona

Excitado
0
Feliz
0
Enamorado/a
0
No sé no sé
0
Menuda tonteria
0

Más en:Borriana

Comments are closed.

También te gustará