CastellóComarcasPortadaTeatro

Coneix la programació del MUT! Festival; del 23 al 25 de setembre a Castelló

L’inici de la tardor tornar a coincidir amb el festival MUT. Companyies italianes, franceses, britàniques, holandeses i catalanes ompliran els diferents espais de la ciutat.

DIVENDRES 23
De 17:00 a 21:00 h. CARRER CAVALLERS

DISSABTE 24
De 17:00 a 21:00 h. PLAÇA SANTA CLARA

DIUMENGE 25
De 17:00 a 21:00 h. CARRER CAMPOAMOR

Instal·lació visual: Skryf

Gijs van Bon

D’una xicoteta obertura manipulada cau arena. Molt lentament va escrivint a terra el text lletra a lletra.

Mentre la màquina escriu una lletra, protegeix eixa part del text. Quan la màquina acaba la lletra, passa a la part següent del text i mostra el text acabat d’escriure als transeünts. A poc a poc, el text escrit es veurà afectat pel clima, pel vent i per l’audiència i desapareixerà. Skryf es refereix al fet que tot és transitori.

Un munt d’arena quasi irrellevant crea la màgia de la paraula. L’ésser humà, la naturalesa i el pas del temps són els responsables que la paraula es desintegre novament.

Durada: 240 minuts
Procedència: Països Baixos
Web: www.gijsvanbon.nl


DIVENDRES 23
18:00 h i 19:30 h. 
PUNT D’INICI: PLAÇA MAJOR

Accions teatrals: Open Door 

Cia.Pere Hosta 

Apareix una porta del no-res… Què hi ha a l’altre costat? Per a obrir-la… un personatge excèntric, curiós, surrealista i divertit que porta la porta i la deixa ací i allà, amb la necessitat de transportar-la. La simplicitat de la porta ens transportarà a llocs on l’imaginari entra i ix. Passeu a través de la porta per a poder viure de manera diferent el carrer de cada dia i fer inoblidable el quotidià. 

Durada: 30 minuts 
Intèrpret: Pere Hosta 
Direcció escènica i creació: Sophie Borthwick 
Procedència: Catalunya 
Web: www.perehosta.com


DIVENDRES 23 
20:30 h. 
PLAÇA HORT DELS CORDERS 

DISSABTE 24
20:15 h i 22:30 h. 
PLAÇA HORT DELS CORDERS 

DIUMENGE 25
20:00 h. 
PLAÇA HORT DELS CORDERS 

Espectacle: Eden

Théâtre Jaleo 

Espectacle únic en el qual la interpretació es mescla amb titelles, màscares i música. Théâtre Jaleo arriba amb la seua caravana d’aires medievals per a muntar el seu propi teatre, un recinte de fusta que ret homenatge a la tradició del còmic itinerant. En el seu bell escenari circular a l’aire lliure s’entrellacen set històries com set actes. Personatges acolorits intenten ocultar les seues passions secretes i més fosques. Un intent inútil però profundament humà. 

Aforament: 120 persones per cada espectacle 
Durada: 60 minuts 
Intèrprets: Arnaud Vidal i Alice AlbanZapata 
Procedència: França
Web: www.theatrejaleo.com


DIVENDRES 23 
22:30 h. 
PLAÇA HORT DELS CORDERS 

Espectacle inaugural: Le nid

Adhok 

Què passa quan el pollet ix del niu? Espectacle de teatre-dansa per a tots els públics que mostra el pas de la infància al primer estadi de l’edat adulta, fora del niu familiar protector. Joves d’entre 18 i 30 anys que es pregunten sobre el futur en un món complex amb perspectives incertes. El niu és l’espai de joc ideal per a posar en escena les inquietuds. Un espai poètic propici per a la metàfora. Les immenses xicotetes tragèdies humanes vistes amb humor, poesia i esperança. 

Durada: 60 minuts 
Direcció: Doriane Moretus i Patrick Dordoigne 
Intèrprets: Jonathan Aubart, Nathan Chouchana, Inès Grunenwald, Yoanna Marilleaud, Mattia Maggi, Eliot Maurel, Laurène Thomas, Tom Verschueren i Ugo Stebel 
Procedència: França 
Web: www.adhok.org


DISSABTE 24 
12:00 h, 20:00 h i 22:00 h. 
PASSADÍS DE LES ARTS

DIUMENGE 25 
19:00 h i 20:30 h. 
PASSADÍS DE LES ARTS 

Espectacle: Zloty
Cia. Pau Palaus 

Només queden les parets, brutes i arrugades… El pallasso ens fa còmplices de la persona que l’habita per a connectar amb el fracàs, la solitud i la nostàlgia amb ingenuïtat i descaradura. Un relat íntim, eixelebrat i humà que ens parla de la llibertat i del pas del temps. Un xicotet espai físic i temporal on tot és possible, que mescla les arts del clown, el teatre de gest i la música en viu. Zloty parla de la història de dos personatges excomponents d’una antiga troupe de circ ambulant de principis del segle passat. Només queden ells, les ànimes més innocents i inconscients del grup; el pallasso i la música, que, amb la seua carpa trencada i el camió de bombers amb el qual movien el circ, fan camí, per inèrcia, sense rumb, observadors d’un món canviant… De sobte, el camió decideix deixar de funcionar. I ací comença Zloty. 

Aforament: 120 persones per cada espectacle 
Durada: 60 minuts
Idea original, direcció i clown: Pau Palaus 
Mirada externa: Adrian Schvarzstein
Interpretació musical en escena: Maria Soler 
Procedència: Catalunya 
Web: www.ciapaupalaus.com


DISSABTE 24 
12:30 h i 18:00 h.
PASSADÍS DE LES ARTS 

Espectacle: Tei Tei

Emiliano Alessi 

Què és aquesta performance pública de carrer? Un espectacle semiitinerant: a cada pas, amb un únic element, la cinta adhesiva, l’artista Emiliano Alessi crea un nou escenari. L’ajuda especial i total del públic és la base còmplice per a consolidar un recorregut efímer, utilitzant l’espai urbà com a suport principal. Un camí a recórrer. Un camí per a habitar i transformar. Espais i universos que s’omplin de complicitat amb el públic, per a viatjar a través de l’imaginari de l’abstracció i el nostre propi. Cada racó, cada cantó, cada persona… són possibles suports i fonaments per a crear les històries que conformen una senda única i irrepetible. 

Durada: 45 minuts
Intèrpret: Emiliano Alessi
Procedència: Itàlia 
Web: www.emilianoalessi.com


DISSABTE 24 
18:30 h. 
PASSADÍS DE LES ARTS 

Espectacle: Maña

Cía. Manolo Alcántara 

Maña és un espectacle directe, transparent, que des del principi revela les seues intencions i objectius: la construcció d’un arc gegant amb caixes molt pesades utilitzant la menor força possible, amb l’ajuda d’una tecnologia precària i antiga, però plena de vigència i tecnologia atemporal: emfatitzant molt el camí. Maña està a mig camí entre la instal·lació i l’espectacle. És el desenvolupament del muntatge d’un arc gegant. Precisament, un tret identificatiu dels treballs de Manolo Alcántara és el seu diàleg amb els objectes. Un espectacle que obri una nova etapa en el treball d’aquest creador tan especial, Premi Nacional de Circ 2021: després de 25 anys de professió encara un nou moment vital i creatiu en què presenta noves maneres de relacionar-se amb el pas del temps, les capacitats físiques i l’energia necessària per a continuar plenament en actiu. 

Premi Nacional de Circ 2021 
Durada: 60 minuts 
Idea original i direcció: Manolo Alcántara
Intèrprets: Manolo Alcántara i Joan Trilla 
Procedència: Catalunya 
Web: www.ciamanoloalcantara.com


DISSABTE 24 
19:30 h. 
PASSADÍS DE LES ARTS

Espectacle: Baïna(na)

Le G. Bistaki 

Vestits de blanc, amb pales per a la neu i panís com a matèria d’estudi, aquests quatre homes ens conviden a recórrer els llocs com si foren èpoques en un sorprenent viatge coreogràfic i musical, dibuixant un món surrealista en un lloc comú. Ni tot circ ni únicament dansa, el llenguatge de G. Bistaki es troba en la cruïlla de les arts i pretén ser una trobada de disciplines. 

Espectacle inèdit a Espanya 
Durada: 50 minuts 
Creació col·lectiva: Florent Bergal, Sylvain Cousin, Jive Faury i François Juliot
Direcció general: Rémi Bernard 
Procedència: França 
Web: www.bistaki.com


DISSABTE 24 
20:30 h i 23:00 h. 
PLAÇA HORT DELS CORDERS 

Espectacle: D-Construction 

Cie. Dyptik 

D-Construction qüestiona la naturalesa profunda dels llaços socials en l’espai públic. Què ens uneix? Com som capaços de qüestionar territoris, fronteres i institucions? Situant físicament els espectadors en el cor de l’obra i de l’escenografia urbana, sel’s convida a participar-hi, a viure l’experiència del compromís i de la desobediència. D-Construction és un espectacle de dansa hip-hop molt enèrgic amb un ritme poderós. Sis ballarins experimenten l’alliberament de la ment a través del moviment. En fusionarse en un grup, creen una entitat més forta; en separar-se, afirmen la seua singularitat. Una bastida de metall es troba enmig del pati d’esbarjo i els ballarins hi interactuen. Els engabia, protegeix i allibera al mateix temps. D-Construction connecta, inspira i destrueix per a crear coses noves. 

Durada: 35 minuts 
Direcció artística i coreogràfica: Souhail Marchiche i Mehdi Meghari 
Ballarins: Karym Zoubert, Silvia Addiego Mobilio, Hakim Abdou Mlanao, Nino Rouvreau, Alizée Brule i Mohamed Makhlouf 
Procedència: França 
Web: www.dyptik.com


DIUMENGE 25
12:00 h i 18:00 h.
PASSADÍS DE LES ARTS

Espectacle: Trois Cie.
Une de Plus

En escena dos marionetes interpretades per actors el vestuari dels quals no mostra cap rastre de pell humana. Primer està el titella xicotet, el que naix davant dels nostres ulls. Primers moviments desordenats, dificultats per a mantindre’s dret, el nounat descobreix les dures lleis de la gravetat. Entra la segona marioneta humana, enfilada sobre altes xanques i amb una cuirassa que recorda curiosament els xicotets personatges de fusta articulats que es van fer famosos gràcies a una marca de productes per a llevar la pols. Com un titellaire, el gegant protegirà el xicotet i el guiarà en els seus primers passos. Li trobarà fins i tot un company de jocs triat entre el públic. Però molt prompte, el xiquet voldrà volar sol, arrancar-se els fils d’un pare sobreprotector. Només destruint aquest últim el xiquet accedirà a la seua pròpia existència…

Espectacle inèdit a Espanya
Durada: 40 minuts
Direcció: Éric Hervé
Intèrprets: Guillaume Chave i Éric Hervé
Procedència: França
Web: www.cie-unedeplus.com


DIUMENGE 25
12:30 h i 18:45 h.
PASSADÍS DE LES ARTS

Espectacle: Lifted

Mimbre

La companyia femenina de teatre acrobàtic Mimbre torna de gira amb Lifted, una col·lecció de moments divertits, poètics i sorprenents que exploren de diferents maneres el que significa que un cos siga portat per un altre.
Durada: 35 minuts
Intèrprets: Jaide Annalise, Silvia Fratelli i Freya Stokka
Procedència: Regne Unit
Web: www.mimbre.co.uk


DIUMENGE 25
19:30 h.
PASSADÍS DE LES ARTS

Espectacle: Fly Me to the Moon

Leandre Clown

Una bicicleta voladora, fusta, ferro, pols, sabates grans i barrets fins a les celles. La lluna ens espera. Fly Me to the Moon és el viatge possible de dos pallassos cap a la Lluna. És la proesa del somiador. La proesa de dos innocents.

Durada: 40 minuts
Intèrprets: Leandre Ribera, Laura Miralbés i Marco Rubiol
Procedència: Catalunya
Web: www.leandreclown.com


DIUMENGE 25
20:45 h.
PLAÇA HORT DELS CORDERS

Espectacle de cloenda: A fuego lento

Cie. Bilbobasso

És la història d’una trobada resplendent entre dos éssers les ànimes incendiàries dels quals s’atrauen, s’enamoren i s’estripen al compàs del contrabaix i de l’acordió. Força, elegància i plaer acompanyen aquesta actuació en què l’art del foc i la pràctica diabòlica d’una de les danses més sensuals, el tango argentí, es mesclen. Un espectacle sobre l’amor, fet de flames i de dansa, un duo de llum original i explosiu, una creació que se sublima… a foc lent! No hi ha millor prova que el tango és una dansa de foc i amor que aquest espectacle excepcional de Bilbobasso.

Espectacle inèdit a Espanya
Durada: 30 minuts
Intèrprets: Hervé Perrin i Delphine Dartus
Procedència: França
Web: www.bilbobasso.com


 

Reacciona

Excitado
0
Feliz
0
Enamorado/a
0
No sé no sé
0
Menuda tonteria
0

Más en:Castelló

Comments are closed.

También te gustará